woensdag 24 juni 2009

Dinsdag 23 juni.



Het was weer een latertje vanmorgen, we werden om half 10 wakker. Net op tijd om de bijna droge was binnen te halen want het begint te miezeren. Zo mooi het gisteren was, zo regenachtig is het vandaag.

Maar we gaan toch maar weer op pad, de ruitenwissers moeten hun werk maar doen. Het rijdt natuurlijk niet fijn, grote plassen op de weg en een minabel uitzicht.
We rijden vandaag de E10 af tot we niet verder kunnen. Gelukkig knapt het weer wel wat op, zodat we toch kunnen zien hoe mooi de Lofoten wel zijn. En het is hier wel erg mooi, de folders hebben gelijk.

De E10, de koningsroute zoals die hier heet. De koning Olof weg. Natuurlijk worden wij hier met ons AA kenteken met alle egards behandeld.

Helemaal aan het eind, in het uiterste zuidwesten van het eiland ligt het dorpje A met een kroontje erop. Daar op een grote parkeerplaats waar al meer campers staan, stoppen wij ook.

Een bord geeft aan dat die parkeerplaats alleen bestemd is voor parkeren en niet voor kamperen. Ik ben benieuwd hoeveel campers er blijven staan voor de nacht. Ik verwacht een behoorlijk aantal. Nu kamperen we natuurlijk niet, we overnachten er alleen maar en dat is heel wat anders.

Er valt niet veel te beleven in deze uithoek, het meest spectaculaire is het visserij museum en de veerboot naar de vaste wal. Die doet er 5 uur over om er te komen. Dus we moeten beslissen of we die boot nemen en of we een stuk terug rijden om een veerboot te vinden die er maar twee uur over doet. Maar dat lezen jullie morgen wel wat het geworden is.