zaterdag 27 juni 2009

Vrijdag 26 juni.


We werden wakker door het geknal van champagnekurken en het min of meer gelijktijdig scanderen van de bekende kreet “ein, zwei, drei, zaufen”. Naar buiten glurend zagen we dat een bus vol Duitsers het bereiken van de Poolcirkel gepast aan het vieren waren.

Vandaag draaien we een flink stuk van Noorwegen onder onze wielen weg. We rijden bijna 500 km. Het is ook een minder mooi stuk Noorwegen dat we te zien krijgen. Saai zelfs. Alleen tijdens de noodzakelijke rustpauze genieten we uitgebreid van het mooie warme weer.
De avondstop is pas om half negen in het dorpje Levanger. We kunnen daar water tappen en vooral ook parkeren voor de nacht. Tenminste als het rustig blijft, we horen al weer gieren banden van stoere autorijders die door het dorp scheuren. En daar houden we niet meer van.

Als we daar staan pakken we meteen de fiets voor een lekker rondje door de omgeving. Een beetje beweging op de dag moet toch wel.

We brengen de avond al keuvelend met echtpaar Jan en Riek uit Dedemsvaart dat met hun camper naast ons staat. Het is de eerste keer dat we gezelschap hebben. En we kunnen nog plat proaten ook nog. Ik offer er voor de gezelligheid maar een extra blikje bier aan op.