woensdag 10 juni 2009

Woensdag 10 juni.


Vandaag verlaten we Zweden, we hebben er genoeg van. Iemand vertelde mij dat Zweden een vervelend land is en dat Finland beter is. Dat gaan we nu bekijken.
En ja, ze hebben daar de Euro, dat is makkelijk, de dieselolie is er 20 cent goedkoper, het is er opener en de hele sfeer is er anders.

We rijden naar het noorden en passeren een hoogtepunt van de reis. We komen voorbij de poolcirkel. Dat is toch wel vermeldenswaardig. Het zal nu ’s nachts helemaal niet meer donker worden. We blijven er een nachtje.

We maken nog een fietstochtje. Omdat het weer zo prachtig en gaan we zonder jas op de fiets, het lijkt Zuid-Frankrijk wel. En het zal voorlopig ook nog zo blijven volgens de meteo.

Er is een grote parkeerplaats en er zijn heel veel souvenirs winkels met een bouw waar menig gereformeerde kerk in Nederland jaloers op zou zijn. Compleet met torens en orgelzolders. Erg mooi.

We kopen er allebei een warme jas. Ik een heel goedkope en Diny een heel dure.

Er is ook een postkantoor, speciaal voor de kerstman, er liggen brieven uit heel de wereld van kinderen die wat te wensen hebben. Die enveloppen met de postzegels zijn te koop voor de liefhebber. De opbrengst is voor Unicef.

En een ander groot voordeel van Finland is dat we een internetverbinding kunnen vinden zodat ik mijn blog bij kan werken. Op die poolcirkel nog wel. Dank u wel, kerstman!