zondag 28 juni 2009

Zaterdag 27 juni.



We hoorden vanmorgen dat Jan de camper kon starten en zonder problemen kon wegrijden. Hij maakte zich gisteravond ongerust want er waren problemen met de startonderbreken en zo nu en dan wilde de auto niet starten. En dat is knap vervelend, dat kan je al piekerend de nachtrust kosten.

Wij zoeken ook de E6 weer op om verder naar het zuiden te rijden. In de buurt van Trondheim konden we voor sinterklaas spelen. Om de haverklap moesten we de portemonnee trekken om weer een tol te betalen voor het passeren van alle mogelijke tunnels en één keer gewoon om langs de stad te mogen rijden. Je moet wel rijk zijn zoals wij, ander is dit niet te doen.

Ik had een mooie route uitgestippeld via een pontje en dan links af en dan weer enz. enz. We komen plotseling voor een wegversperring met de mededeling dat de weg afgesloten is en dat we daar links kunnen parkeren. Dan kunnen we op de bus stappen die ons naar een boot zal brengen die ons naar weet ik veel gaat varen. Allemaal leuk en aardig, maar dan zitten we nog met de camper, hoe krijgen we die mee?

Dus draaien we ons maar om en stippelen een andere route uit die ons uiteindelijk ook naar dezelfde bestemming zal voeren. Als in Nederland een weg is afgesloten neem je 100 meter verder een andere weg en het probleem is opgelost. In Frankrijk moet je soms een tiental kilometers omrijden en dat vind ik dan veel. Deze omleiding koste ons vele uren en meer dan 100 km extra. Ook moesten we hierdoor door de aller-vervelendste tunnel tot nu toe onder een fjord door en een andere fjord overvaren met de aller-lelijkste veerboot tot nu toe.

De enige compensatie was het passeren van een mooi meer, bedekt met heel veel waterlelies. Dat zouden we anders niet gezien hebben.

We waren van plan om vandaag nog een steile pasweg de “Trollstigen” naar Geiganger te rijden maar dat kunnen we wel vergeten. Het is 9 uur als we eindelijk een rustplaats vinden aan de haven in Andalsnes. Dan bewaren we die klim maar tot morgen. Een vriendelijke Noor vertelde mij dat het de komende dagen nog mooi weer zal blijven, dus het geeft niet.